Prvi Kup otoka Šolte u lignjolovu polučio izuzetan uspjeh, pobjedu s ulovljenih 1,643 kg odnio par iz Stomorske

Ulovljene lignje na kraju su bile glavna delicija na svečanoj dodjeli nagrada
ULOVLJENE LIGNJE NA KRAJU SU BILE GLAVNA DELICIJA NA SVEČANOJ DODJELI NAGRADA PŠRD “PELEGRIN”

Prvi Kup otoka Šolte u lignjolovu, nakon odgode od tjedan dana zbog lošeg vremena, na kraju je polučio izuzetan uspjeh. U lignjama dakako, budući je sucima na vaganje doneseno preko deset kilograma ovih slasnih glavonožaca.

– Na našem prvom otočnom nadmetanju u ribolovu na lignje, sudjelovalo je 25 ekipa, iz brodica su lovila po dva člana, a njih 18 je i prijavilo ulov – zadovoljan je jedan od organizatora Drago Koludrović, koji je na kraju uručio i nagrade najboljim lignjolovcima.

Prvo mjesto osvojio je „miješani” par, anulirajući onu kletvu kako žena donosi nesreću u brodu, budući su Jelena Keran u duetu s Leom Novakovićem iz Stomorske, na krunicu na kraju ukačili pobjedničkih 1643 grama.

image

Drago Koludrović (desno) uručio je nagrade pobjednicima
 PŠRD “Pelegrin”

Druga pozicija piše se Tomi NonculovićuDinku Koludroviću iz Stomorske s 1290 grama, dok su treći na ovom prvom šoltanskom lignjolovu otac i sin Dominik i Dean Koludrović s 1059 grama ulova.

I njih dvojica su isto iz Stomorske, pa bi se reklo kako i nisu bili dobri “domaćini” jer su uzeli sve tri nagrade.

– Organizacija premijernog lignjolova na otoku pripala je nama iz Stomorske, članovima PŠRD “Pelegrin”, uz pomoć PŠRD “Maslinica” i ŠRD “Koralj” iz Rogača, te im svima zahvaljujem na pomoći, kao i brojnim Stomorćanima koji su nam pomogli i da svečana večera, gdje su glavne delicije bile upravo ulovljene lignje, sve prođe u redu – zahvaljuje se svima Koludrović, nadajući se kako će i ovaj „Kup u lignjolovu” postati tradicionalno otočno nadmetanja kao i „Kup Šolte u udičarenju”.