Tradicionalni kup Šolte u udičarenju iz usidrene brodice održan je 7.rujna 2019.godine u akvatoriju mjesta Stomorska koja je ujedno i domaćin susreta.

Od prijavljenih četrdeset parova na natjecanje ih je pristiglo 29.Jutarnja nevera uz lošu dnevnu vremensku prognozu,uzrok je odustajanja natjecatelja.

 Dobrodošlica  ribolovcima uz kolaće,štrudel,krafne i napitke upriličena je na rivi odakle se nakon znaka sudaca krenulo u ribolov.Najveća ulovljena riba bio je Pic od 63 dkg,a ostali ulov pretežno kanjci,pirke,tragnji,bukve te poneki fratar.Lovilo se od Tankog rata kod Nečujma do Tankog rata Gornje Krušice

Očekivano 1 i 2.mjesto sa največim ulovom slavili su ekipe Maslinice,a 3.mjesto pripalo je  je  Stomorskoj.

 Prigodni ručak uz janjetinu sa bižima,pašticadu sa njokima i slatkišima,protekao je u izvanrednom raspoloženju.

 Sudac susreta Špiro Perasović osvrnuo se na protekle godine Kupa Šolte u udičarenju te usporedio rezultate.Posebno je napomenuo da susreće iste ljude,a mlađi od 50 godina mogu se nabrojiti na prste i to jedne ruke.

Kup Šolte u udičarenju je općinsko natjecanje na kojem sudjeluju svi ribolovni klubovi otoka Šolte.Najavljena događanja nisu popračena sudjelovanjem općine Šolta ni u kojem pogledu premda su postali tradicija.

 

Stomorska 9. rujna 2019.godine