Po najavi ravnatelja Županijske lučke uprave gospodina Maroevića,već ovo ljeto trebali bi početi radovi u luci Stomorska(objava u listu splitsko dalmatinske županije)

Luka Stomorska — uređenje luke otvorene za javni promet

Na istočnoj strani uvale  u kojoj je postojeća luka uređuje se lukobran dužine 55 metara za prihvat trajekata. Od  lukobrana prema dnu uvale u dužini oko 300 metara predvđena je rekonstrukcija i uređenje postojećeg obalnog zida za prihvat plovila. Sa zapadn strane luke u dužini oko 115 metara je predviđena izgradnja novog obalnog zida od postojećeg istezališta do novog gata dužine 12 metara. Projektom se predviđa urediti i prometni pristup zoni trajektne rampe za tranzit vozila i ljudi te parkiralište.

Završni dio površine operativne obale se komunalno ureduje sa šetnicom, javnom rasvjetom i ostalim pratećim sadržajima. Procijenjena vrijednost investicije je 20.000.000 kuna, u tijeku je procedura ishođenja građevinske dozvole te slijedi priprema dokumentacije za sufinanciranje projekta iz EU fondova, nakon čega slijedi objava natječaja za izvođenje radova.

Stomorska 17.travnja 2019.godine