Reklo bi se u Stomorskoj ništa nova!

Điga i riva su na čekanju.Pokušavamo prožvakat obečanja o poćetku gradnje.

Ovogodišnja turistićka sezona prošla je sa povečanjem uplova nautićara za čak 20%.Nakon puno problema sa izvođaćem,radovi na istezalištu su privedeni kraju. Nemožemo reči da smo u potpunosti zadovoljni napravljenim.Istezalište ipak služi namjeni.U ovoj godini izvućeno je 110 plovila domicilnog stanovništva,a isto toliko i porinuto u more.Bili smo na usluzi vlasnicima plovila koji nisu članovi “Pelegrina”,dakako uz naplatu.

PŠRD”Pelegrin”je sudjelovao na “Kupu Šolte u udičarenju”koje je ove godine priređeno u Maslinici.Brojčano smo se pokazali šta se nebi moglo reći sa ulovljenom ribom.Stomorska je domaćin natjecanja 2019.godine.

Misnim slavljem uz procesiju proslavili smo zaštitnika mjesta sv.Nikolu.Položen je vijenac za nestale pomorce,blagoslovljeni brodovi i narod. Tradicionalno druženje uz većeru održano je u Staroj školi.

Novu godinu dočekujemo promišljeno.Pokušaj da se”Pelegrinu”u minuloj godini oduzme upravljanje lukom Stomorska ostavilo je osječaj gorčine i tugu svih koje vole ovo mjesto.